Praktijkbegeleiding Privé

Is dit herkenbaar voor jou?


Vaak zie je bij andere mensen voornamelijk de leuke dingen van het samenleven met hun hond.. Toch ervaren heel veel mensen weleens problemen en frustraties. Dat is ook hartstikke logisch! Een hond is een heel ander dier als een mens. Honden hebben hele andere gewoontes en behoeftes dan wij!


We spreken als het ware twee verschillende talen, daardoor hebben we soms moeite elkaar te begrijpen. Er kunnen allerlei kleine en grote problemen en moeilijkheden voorkomen bij het samenleven tussen mens en hond.


Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

 • Je gaat naar buiten voor een wandeling en je hond valt uit naar andere honden, of naar verkeer, of mensen. Dit lijkt uit het niets te komen, waarom doet je hond dit toch?
 • Wanneer je hond alleen thuis is, sloopt hij spullen in huis, of hij blaft erg veel. Dat zorgt voor problemen met de buren en is natuurlijk zonde van de spullen. Terwijl je hem altijd uitlaat voor je vertrekt en de muziek voor hem aan laat staan. Waarom doet hij dit toch steeds als hij alleen is!?
 • Het is al een paar keer voorgekomen dat je hond iemand heeft gebeten, of bijna heeft gebeten. Dat is natuurlijk erg gevaarlijk en moet opgelost worden!
 • Je hond blijft maar hard aan de lijn trekken tijdens wandelen, het ziet er heel oncomfortabel uit en je corrigeert hem vaak. Waarom blijft hij dat nou steeds doen!?
 • Wanneer er bezoek langskomt wordt je hond nogal druk, hij springt daarbij tegen de visite op. Hij lijkt mensen erg leuk te vinden, hij wordt immers erg enthousiast. Maar dit is niet fijn.
 • enz.


Herken jij je in één van deze situaties? Of heb jij te maken met een ander soort probleem?


Dan is Praktijkbegeleiding Privé de eerste en belangrijkste stap naar een duurzame oplossing voor jou, je gezin en je hond!


Neem vrijblijvend contact op om jouw situatie te bespreken:


Hoe wij werken:


Praktijkbegeleiding Privé is een vorm van gedragstherapie waarbij we het probleem bij de kern aanpakken. Dat doen we door wetenschappelijk bewezen methodes te gebruiken.


Wat veroorzaakt het ongewenste gedrag bij de hond..? Meestal heeft een hond die ongewenst gedrag vertoont ergens last van. Zoals bijvoorbeeld angst of frustratie, maar ook stress speelt vaak een rol.


Tijdens de praktijkbegeleiding krijg je de benodigde handvatten en vaardigheden waarmee je de oorzaak van het probleemgedrag van je hond kunt aanpakken.


De volgende stap is dat we je hond leren zich op een verstandige en beheerste manier te gedragen. Dit gebeurd uitsluitend met behulp van methodes die vrij zijn van het toebrengen van pijn, angst en dwang.


Wat maakt onze aanpak anders dan anderen?


De meeste trainingen en therapie methodes zijn verouderd en richten zich op het onderdrukken en corrigeren van het ongewenste gedrag. Dit is een korte termijnoplossing waarmee het achterliggende probleem niet opgelost wordt. Hierdoor worden de problemen niet of slechts tijdelijk verholpen, omdat de symptomen enkel onderdrukt zijn.


Nog een groot nadeel van dit soort methodes is dat de hond hierbij vaak angst, frustratie en soms ook pijn ervaart. Omdat dit juist onderdeel is van de reden achter het ongewenste gedrag, worden de problemen hierdoor zelfs groter!


Daarom richten wij ons bij gedragstherapie op de onderliggende reden van het probleemgedrag. Tijdens de lessen wordt angst, frustratie, pijn en stress vermeden.Stressless Dogs kan je onder andere helpen bij:

 • Trekken aan de lijn
 • Uitvallen naar andere honden/mensen/dieren/verkeer
 • Overmatig blaffen
 • Slopen van spullen
 • Opspringen
 • Zindelijkheidsproblemen
 • Niet alleen kunnen zijn
 • en nog veel meer...

Daarnaast leer je hoe je:

 • de communicatie signalen van je hond leert kennen
 • Check Circle
  lastige situaties kan managen
 • in het vervolg problemen voorkomt
 • jouw hond kan helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden
 • zorgt voor een goede ontwikkeling van levensvaardigheden
 • de relatie met je hond (nog) beter kunt maken
 • je hond kunt voorzien in zijn natuurlijk behoeften waardoor hij kalm en voldaan is

Hoe het werkt:


Praktijkbegeleiding Privé bestaat uit privé lessen in de eigen woon en leefomgeving. Door één op één te werken, en ons te begeven in de situaties die je in jullie dagelijks leven meemaken. Wordt de aard en oorzaak van de problematiek snel duidelijk en kan vervolgens direct overgegaan worden op geven van passende hulp.


Dit traject is echt maatwerk. Hiervoor is bewust gekozen omdat iedere situatie anders is. Er is geen vast model voor het oplossen van probleemgedrag. Om het probleem echt daadwerkelijk en goed aan te kunnen pakken en tot een oplossing te komen. Is het noodzakelijk de specifieke situatie individueel te observeren, beoordelen en te behandelen. 


Lessen & Prijzen:


We starten met een eerste kennismakingsles. Deze duurt 90 minuten en zal bij voorkeur in huis plaats vinden. De kosten hiervoor bedragen 75 euro, exclusief reiskosten. Het vervolg bestaat uit lessen van 60 min, kosten hiervoor bedragen 50 euro, per les, exclusief reiskosten. De hoeveelheid vervolglessen is voor ieder vrij te bepalen. Er wordt door stressless dogs een advies gegeven aan de hand van de prognose.

Wil je vrijblijvend jouw situatie bespreken?

*Stressless Dogs biedt ook hulp bij het opvoeden van je pup, puber of volwassen hond, het voorkomen van problemen en voor het leren en ontwikkelen van basisvaardigheden

Copyright 2019, Stresslessdogs